לחברת ענק יש מטבחים משלהם – ולמטבחים האלה יש ציוד ברמה הגבוהה ביותר

מטבח מוסדי או תעשייתי הוא מטבח גדול מאוד שצריך להפיק בין מאות לאלפי מנות אוכל ביום.
אנו עדים למטבחים כאלה בדרך כלל במפעלים, בסיסי צבא, בתי חולים ומתחמים גדולים ופעילים אחרים אולם כדאי לדעת שגם חברות גדולות המעסיקות מאות או אלפי עובדים דואגות למטבח גדול עם שף ועובדים אשר בטווח הארוך מסייע להם לחסוך בעלויות של הזמנת קייטרינג של אוכל מוכן וקידום פתרונות אחרים פחות אטרקטיביים או כלכליים.
בכל מטבח גדול שכזה יש ציוד איכותי ומקצועי לצרכי בישול, תחזוקה והגשה של חומרי הגלם והמנות הנקרא ציוד למטבח המוסדי.

אילו חברות או גופים גדולים בעלי מטבחים גדולים משלהם?

עלויות של מטבח גדול, שף או עובדי מטבח וכמובן עלויות הפקת האוכל – עשויות להיות עסק יקר ולכן חברות רבות חושבות מספר פעמים באיזה שלב של העסק כדאי להתחיל להקים מטבח שכזה.
למרות זאת, אנו רואים שמרבית החברות הגדולות המעסיקות כמות גדולה של עובדים, ידאגו שיהיה להם מטבח שכזה עם עובדים והכול בתוך מתחם המשרדים או מתחם הפעילות של העסק.
החברה דואגת לרווחת העובדים ומעניקה להם בין ארוחה לשתיים במשמרת ובמקומות מסוימים המשמרות אפילו ארוכות יותר כמו בבתי חולים, חברות הייטק, מפעלים ומקומות נוספים – כך שחדר האוכל פתוח 3-4 פעמים ביום ולעתים גם במהלך הלילה.

החשיבות של הציוד במטבחים אלו:

ציוד למטבח המוסדי הנו קריטי בכל מטבח שכזה. שף טוב ככל שיהיה לא יוכל לייצר אוכל טוב ובכמויות הנדרשות ללא הציוד המתאים.
ממקררים, דרך תנורי אפייה, מחבתות, סירי בישול גדולים, ועד בלנדרים, צ'יפסרים, מכונות חיתוך ועוד.
לציוד במטבח יש משמעותית קריטית לאופן הבישול, האפייה והאידוי, לתחזוקה של חומרי הגלם, להגשתם בטמפרטורה הנכונה ועוד.

ציוד למטבח המוסדי – דוגמאות לכלים ומכשירים שיש בכל מטבח כזה:

  • צ'יפסרים שולחניים – משמשים לטיגון בשמן עמוק של צ'יפס, טבעות בצל, שניצלונים וכל דבר שזקוק לשמן עמוק למעשה.
  • מסחטות ובלנדרים – משמשים לריסוק וחיתוך פירות, הן לצורך הכנת משקעות והן לצורך הכנת תערובת למגוון סוגים של מאכלים.
  • מכונות קילוף ירקות – במטבחים מוסדיים יש לחץ במהלך היום כולו וצריך להפיק כמות גדולה מאוד של אוכל בכל יום. כל דבר שיכול לייעל את העבודה ולחסוך בזמן הוא מבורך במטבח המסודי.
  • מקררים ומקפיאים – לשמירה על חומרי הגלם לאורך זמן רב יותר. ישנם חומרי גלם הנדרשים בהקפאה בטמפרטורה מסוימת הן לצורך שמירה על טיב חומר הגלם והן מפני היווצרות חיידקים בתנאים של חום.
  • תנורי אפייה משולבים – המסוגלים להפיק אינספור סוגים של מאכלים ומאפים שונים: לחמים, עוגיות, קרואסונים ועד אפיית נקניקיות, אפויים בתנור ועוד.

למידע נוסף על ציוד למטבח המוסדי >>