תנורי אפיה

סינון
      ציוד למסעדות בלסט צ'ילר שוק פריזר
      חדש ובלעדי אצלנו
      בלסט צ'ילר שוק פריזר
      טכנולוגיות קירור והקפאה מהירות במיוחד!
      קליק לכל הפרטים>>>

      תנורי אפיה מקצועיים 


      מוצר אחד

      מוצר אחד

      רכישת תנור אפייה מקצועי

       

      חברתנו מספקת ציוד מקצועי לצרכי אפייה הכולל תנורי אפיה מקצועיים בשלל דגמים, עוצמות ונפחים, של היצרניות הטובות והמומלצות ביותר בשוק העולמי. המוצרים מסופקים באחריות מלאה על ידי צוות מקצוע הפנוי לכוון ולייעץ בבחירה נכונה של תנור מותאם לצרכי עבודה, נתוני מקום והגדרות תקציב. כמו כן, אנו מעניקים שירותי תמיכה טכנית המטפלים בקשת רחבה של בעיות וצרכי תחזוקה לתנורים הנרכשים מאיתנו. כל זאת בכדי להבטיח שתזכו בתנורים מקצועיים שיסייעו בעבודה תקינה, מהירה ויעילה של המטבח לתקופה ממושכת, ויתרמו להכנת מבחר גדול ומוצלח של מנות ותבשילים.

       

      מאפייניו של תנור תעשייתי מקצועי

       

      תנור אפייה מקצועי הפועל על חשמל או גז, משמש לאפיית כמויות מאוד גדולות הנדרשות לצרכי תעשייה שונים, למשל עבור מאפיות, מסעדות, קונדיטוריות, בתי קפה, בתי מלון, חברות קייטרינג, בתי חולים, בתי אבות, מוסדות חינוך ועוד. יכולת זו לאפות ביעילות כמויות גדולות מבוססת על מכשירים גדולים ומאסיביים, עם תאים גדולים והספקים מאוד גבוהים, לצד שלל פונקציות ואופציות ומערכות פיקוד מתקדמות דיגיטאליות ואנלוגיות. בתנורים ניתן לאפות בו זמנית ובפרקי זמן יחסית קצרים מספר מוצרי מזון שונים, על גבי ארבעה עד עשרה מגשי אפייה. חשוב לדעת שבשוק יש מגוון סוגים של תנורי אפיה תעשייתיים כדוגמת תנור פיצות, תנורי קונווקטומט, תנורי קומביסטימר ועוד.

       

      חידושים בענף תנורי האפייה

       

      בעשור האחרון חלה התקדמות טכנולוגית מרשימה בייצורם של תנורי אפייה תעשייתיים, התורמת לשיפור וייעול עבודת המטבח המקצועי. לפניכם מספר דוגמאות לחידושים בתחום:
       

      אפשרויות שימוש - תנורים מקצועיים מוצעים כיום לא רק לצרכי אפייה אלא גם עבור בישול, צלייה, אידוי, חימום, התפחה וגם על תקן מיקרוגל.

      חיישנים - תנורים מתקדמים כוללים חיישנים הבודקים לכל אורך הליך האפייה והבישול רמות לחות, רמות חמצן וטמפרטורות.
       

      תכנות תוכניות בישול ואפיה - בעזרת מערכות פיקוד דיגיטאליות מתקדמות ניתן לתכנת מספר גדול של עשרות ומאות תוכניות עבודה מפורטות בתנורים. כך ניתן להכניס את מגש המזון לתנור ולשכוח ממנו עד היותו מוכן, כאשר כל שינוי בפעולת התנור מבוצע באופן אוטומאטי ללא צורך בחימום מוקדם או בדיקות חוזרות ונשנות של התבשיל. ואם לא די בכך, התנור גם קובע לבד מתי התבשיל מוכן ומסיים באופן אוטומאטי את הליך הבישול או האפייה. לבסוף, יש גם תנורים הזוכרים את תוכניות הבישול השכיחות ביותר.
       

      ניקוי עצמי - מבוצע למשל בטמפרטורה גבוהה של כחמש מאות מעלות, בה לכלוך ושומנים הופכים לאפר שקל ופשוט לנקותו. כמו כן, ישנם תנורים המודיעים לכם מתי יש לנקותם.

      בישול בריא - תנורים מסופקים בימינו גם עם מגוון אפשרויות לבישול בריא. כך למשל, הם כוללים פונקציות של אידוי רטוב באמצעות מים או יבש באמצעות אוויר, או בישול בטמפרטורות נמוכות השומר על ערכי תזונה של המאכלים. כמו כן, תנורי איכות מיוצרים מחומרים ידידותיים לסביבה שאינם פולטים חומרים רעילים ומסוכנים.
       

      לחות – כיום תנורים בודקים לא רק טמפרטורה אלא גם מידת לחות ובעת הצורך יש להם מנגנון מיוחד להתזת מים על גבי האוכל הנאפה.

      בישול יעיל ומהיר - הפונקציות השונות שבתנור גם מאפשרות לייעל ולקצר זמני אפייה. כך למשל, יש תנורים המסוגלים לקצר אף בשליש זמני אפיה על ידי פיזור אחיד של אוויר חם בתוך התנור, באופן המונע את ייבושו של המזון.
       

      המלצות לבישול - לא רק שניתן לשמור בתנורים שורה ארוכה של תוכניות עבודה, חלקם גם ידעו להמליץ לכם על תוכנית בישול מתאימה מבחינת אורכה, מיקום המגש או התבנית בתוך תא האפייה, ומידות לחות וטמפרטורה נדרשות.
       

      מגוון תוכנות נוספות - כדוגמת מאוורר טורבו כפול, תאים נפרדים, נורת התראה לד בין אם היא סגורה או פתוחה, מסכי מגע צבעוניים עם תפריט בשפות שונות, מידע אודות מיקום התבניות ועוד.

       

      מגוון אפשרויות רכישה של  תנורים מקצועיים

       

      אנו מייבאים ומשווקים מבחר גדול של תנורי אפייה מקצועיים העומדים בדרישות תקנים מחמירים, ומיוצרים על ידי מותגים מובילים:
       

      תנורי קונווקטומט דגם ECO1002 של המותג האיטלקי Giorik - מיועד לצרכי אפיה HEAVY DUTY עם אפשרויות לשש עד עשר תבניות בהתאם להעדפה אישית. ניתן לבחור לתנור בין מערכת פיקוד דיגיטאלית מתוכנת מראש, או בתנור עם מערכת פיקוד אנלוגית עם פיקוד לחות אוטומאטי, בקרת טמפרטורה ושעון זמן. את התנורים ניתן למקם על גבי מתקן מקורי או מתקן שנבנה במיוחד למטרה זו או על ארון לתפיחה.
       

      תנור קונווקטומט חשמלי מדגם KF966UD של המותג האיטלקי Tecnoeka- תנור חד או תלת פאזי עם ארבעה מגשים, המוצע עם פיקוד דיגיטאלי מתוכנת או עם מערכת פיקוד אנלוגית השולטת בין היתר בזמנים, טמפרטורות והזרקת מים. כמו כן, התנור כולל היפוך סיבובי מנוע, תאורה פנימית וחיבור לניקוז עודפי מים.
       

      תנור Pane של המותג האיטלקי Giorik - תנור עשוי נירוסטה בחלקו החיצוני והפנימי, מוצע לפי בחירה עם שישה עד עשרה מגשים. התנור כולל מערכת פיקוד דיגיטאלית, הזרקה של מים, שליטה בתפקוד הארובה, הפיכת סיבובי מנוע, שעון זמן, ניקוז נוזלים ותאורה פנימית.

      תנורי אפיה גדולים מדגם Bell של המותג האיטלקי - תנורים המופעלים על גז או חשמל, ייעודיים לנפחים גדולים של אפייה עם עד חמישה עשר מגשים. למרות המאסיביות שלהם מדובר בתנורים פשוטים וקלים להתקנה גם במקומות בעלי פתחי גישה מוגבלים.

       

      שיקולים ברכישת תנור תעשייתי

       

      לכל בית עסק יש צרכי אפייה ייחודים משלו, לכן בעת בחירת תנור מקצועי ישנם מספר שיקולים שראוי לקחת בחשבון:
       

      ייעוץ מקצועי - בהיותו ציוד בסיס לכל מטבח מקצועי חשוב להשקיע בתנור מתאים ולהתייעץ בבחירתו עם צוות המומחים של חברתנו. הצוות יסייע לכם באיתור תנור המתאים לצרכי האפייה, נתוני מקום והגדרות תקציב.
       

      בחירת סוג מערכת הפעלה - יכולה להיות דיגיטאלית, אנלוגית ומכאנית, כאשר לכל שיטה יש יתרונות משלה ובחירה בזו המתאימה משתנה בהתאם לאופי העבודה במטבח וסוגי המנות היוצאות ממנו. כך למשל, במטבח עם עובדים לא מיומנים, תנור עם מערכת פיקוד אנלוגית עלול להיות מתוחכם מידי והפונקציות שיש בו לא ינוצלו ברובן. למטבחים מסוג זה עדיף לבחור בתנור מאסיבי יותר פשוט, בעל מערכת פיקוד אנלוגית או מכאנית.
       

      מידות תנור - יש לוודא שמידות התנור מתאימות לשטח המיועד עבורו במטבח. כמו כן, מומלץ לתכנן את מיקום התנור על הצד הפרקטי ביותר שינצל באופן אופטימאלי חלל נתון, למשל על ידי הצבה של תנורים אחד על גבי השני, או שימוש בתנורים נמוכים מתחת לדלפק עבודה.
       

      צריכה אנרגטית - מרבית המטבחים עושים שימוש שוטף ואינטנסיבי בתנורים תעשייתיים הצורכים כמויות גבוהות של אנרגיה. כפועל יוצא מכך יש חשיבות רבה לרכישת תנור אפיה מקצועי, חדיש ומתקדם שיהיה חסכוני בצריכת האנרגיה שלו. בין היתר, חיסכון אנרגטי נבחן בפרקי זמן הנדרשים עבור חימום התנור וקירורו.
       

      מימדי תנור - גודל התנור ייקבע בהתאם לשני שיקולים עיקריים. האחד הוא נפחי העבודה של המטבח וכמות המנות שיש להכין בו זמנית בתנור. השיקול השני הינו המקום הפנוי במטח להעמדת תנור האפייה. בנוסף לכך, ככול שהתנור יותר גדול כך במקביל עולה צריכת האנרגיה שלו, ולכן בכדי לייעל את עבודת המטבח חשוב לבחור תנור במידות מתאימות.
       

      תנור חדיש ומתקדם - בעשור האחרון ענף תנורי האפייה התעשייתיים זכה לתנופת התפתחות טכנולוגית מרשימה, עם שפע של שדרוגים ופונקציות מדויקות ומתקדמות. הפונקציות מאפשרות ביצוע מגוון פעולות של אפיה, צלייה, בישול, חימום וגם אידוי, כולל תוספות של טורבו לעבודה בטמפרטורות ועוצמות חום גבוהות במיוחד, והתאמה למגוון סוגי מזונות לרבות בצקים, דגים, בשק, ירקות וקטניות.
       

      שלבים ותאים בתנור - תנורי אפייה מקצועיים נבדלים אחד מהשני במספר וסוג השלבים והתאים שיש להם. על גבי תאים ושלבים אלו ניתן לאפות כמות גדולה של מאפים מאותו סוג או מאפים שונים, כאשר צרכי העבודה יכתיבו את סוג התנור הנרכש. כך למשל, יש תנורים המסופקים עם תאי אפייה נפרדים ואטומים, כשכל תא מתפקד כמכשיר אפייה עצמאי. סוג זה של תנורים מעולה למטבחים הנדרשים להשתמש בו זמנית בתנור עם מספר מנות שונות.
       

      התאמה לצרכי אפייה - לכל בית עסק יש צרכי אפיה משלו וחשוב לבחור בתנור בעל תכונות מתאימות לצרכים אלו. כך למשל, אם אתם בתי עסק המתמקד במוצר אחד כמו פיצות, עוגות או לחמים, לרוב עדיף שתרכשו תנור ייעודי לצרכי העבודה שלכם. מנגד, אם המטבח שלכם מוציא מגוון רב של מנות עדיף לבחור בתנור אפייה רב תכליתי המאפשר את הכנתן במקביל בתאים ובהגדרות נפרדות, בלא שיתערבבו הטעמים. מדובר בתנורים חדישים עם מגוון גדול של פונקציות ואפשרויות לאפייה, בישול, צלייה ואידוי.
       

      תחזוקה וניקוי - יעילות היא שם המפתח בעבודה תקינה של מטבח תעשייתי, והיא ניכרת גם ביכולת לנקות את התנור בפשטות וקלות. לכן, גם אם מדובר בתנור מתקדם ביותר, יש לוודא שבסיום העבודה עימו לא נדרש זמן יקר וארוך לניקוי ולהכשרתו למשמרת הבאה. קלות הניקוי של תנור תתבטא למשל בתאים נפרדים שניתן לנתק בקלות את חלקיהם. יתרה מכך, בימינו תוכלו אף לרכוש תנורים מקצועיים עם מערכת שטיפה וניקוי אוטומאטית. כמו כן, יש לבדוק שחומרי הציפוי הפנימי של התנור לא רגישים לחומרי ניקוי העלולים לגרום להם נזק, ובאופן כללי נירוסטה נחשב לחומר מומלץ כחלק חיצוני ופנימי של תנורים.
       

      בטיחות - תנור אפיה מקצועי הינו מכשיר מאוד חם וככזה הוא עלול גם להיות מסוכן. לכן, בכדי למנוע תאונות עבודה חשוב לבחור בתנור תעשייתי תקני בעל רמת בטיחות מאוד גבוהה. כמו כן, במטבחים קטנים וצפופים או העובדים בתנאי לחץ עם הרבה אנשים, עדיף לבחור בתנורים שאינם חמים בחלקם החיצוני ושהינם בעלי דלת עם זכוכית מחוסמת וכפולה, המצמצמים פגיעת כוויות.
       

      מוצר מומלץ באחריות - חשוב לבחור בתנור של מותג מוביל המסופק עם אחריות מלאה וארכות טווח. בחרו מותג הקיים בשוק כבר שנים רבות ומוערך בקרב מומחים. את התנור עצמו חשוב לרכוש מחברה מוכרת, ותיקה ואמינה המספקת גם שירותי טכנאות עבור מוצריה באמצעות אנשי מקצוע מיומנים ועם מלאי גדול של חלקי חילוף מקוריים.
       

      מחיר - בעת הגדרת תקציב עבור תנור חשוב לזכור שמדובר בהשקעה ארוכת טווח המהווה את הבסיס של מטבחכם. לכן, עדיף להשקיע יותר בתנור טוב שישרת אתכם שנים רבות, ושבמידת הצורך יהיה לו גם ביקוש בשוק היד השנייה. עוד יש לבדוק מה כולל המחיר: באם הוא כולל גם התקנה והובלה, וכמה יעלו תוספות ושדרוגים מבוקשים.